категорії: блоґ-запис

Анна Безсонова Вчить перемагати

теґи: Анна Безсонова, Вчися перемагати, Грані-Т, Евролаб, НОК, Фонд Сергія Бубки

31 липня відбулася чергова акція соціального проекту «Вчися перемагати» у санаторії «Чайка», що на Київщині. Видавництво «Грані-Т», Національний олімпійський комітет України, Фонд Сергія Бубки та клініка «Eurolab» організували зустріч з українською гімнасткою, абсолютною чемпіонкою світу з художньої гімнастики, дворазовою бронзовою призеркою Олімпійських ігор Анною Безсоновою, яка також є героїнею нашої книги із серії «Життя видатних дітей»: «Національний олімпійський комітет України про художню гімнастику та Ірину Дерюгіну, Олександру Тимошенко, Олену Вітриченко, Катерину Серебрянську, Анну Безсонову».

Цього дня понад 200 дітей та підлітків з Києва та області віком від 8 до 16 років, що перебувають на літньому відпочинку на березі Росі, отримали у подарунок книжки видавництва «Грані-Т», зокрема, зі спортивної серії «Національний олімпійський комітет про...».

Під час зустрічі діти, педагогічний колектив та гості привітали Анну Безсонову із нещодавнім днем народження та буквально засипали запитаннями. Не залишилося осторонь і видавництво «Грані-Т», яке подарувало олімпійській чемпіонці картину Катерини Штанко з ілюстрацією із книги «Сни Ганса Християна», – Кращої книги України – 2009, переможця  VІ Міжнародного конкурсу країн-участниць СНД «Мистецтво книги» та Кращої дитячої книжки на конкурсі «Книжковий дивосвіт України».

Більше години автор книги «Національний олімпійський комітет України про легку атлетику та Володимира Куца, Юрія Сєдих, Валерія Борзова, Сергія Бубку, Наталію Добринську» Олександр Мащенко, директор видавництва «Грані-Т» Тетяна Шахнік та Анна Безсонова спілкувалися з дітьми, відповідали на запитання та дивился фільми про видатних українських спортсменів – героїв книг спортивної серії «Життя видатних дітей».

Дітей, що ставили запитання до Анни Безсонової найбільше цікавило те, як саме можна досягти таких висот у спорті. «Річ у тім, що фізичні данні є у багатьох, проте, щоб досягнути вершини, потрібна ще й сила духу, працелюбність, терпіння та зарядженість на боротьбу, адже переможець лише один і тут перемагає найсильніший. Не варто забувати і про освіту, бо освідченість, знання багатьох іноземних мов та ерудиція ніколи не стануть на заваді, – поділилася досвідом Аня, після чого провела з дітьми вікторину на знання олімпійської тематики. Боротьба виявилася напрочуд запеклою, а переможці отримали подарунки – книги видавництва «Грані-Т» із серії «Життя видатних дітей» з автографом.

Серед більш ніж півсотні запитань зустрічалися і несподівані, на кшталт питання від маленької дівчинки, що запитала в Ані в який колір вона хотіла б розфарбувати світ. На хвильку задумавшись, гімнастка відповіла, що якби вона могла, то розфарбувала б усе навколо в яскраво-жовті та пурпурові кольори.

Серед учасників зустрічі було багато дітлахів, що вчаться у 4-5 класах, тож для них не зайвою виявилася інформація про конкурс «Найкращий відгук на сучасну дитячу прозу», про який розповіла директор видавництва «Грані-Т» Шахнік Тетяна. Вже сьогодні діти можуть включатися у боротьбу за ноутбуки та писати відгуки, найкращі ж відгуки на книги із спортивної серії «Національний олімпійський комітет про...» отримають спеціальні призи від Фонда Сергія Бубки.  Директор також побажала всім, щоб в наступних книгах із серії «Життя видатних дітей» були  вписані вже імена сьогоднішніх слухачів. 

Висловлюємо вдячність директору та заступнику директора санаторію «Чайка» та бажаємо всім дітям долучатися до спорту та читання, адже саме ці складові творять здорову та всерозвинену особистість!